Daca doriti ca eseul Dumneavoastra sa fie publicat pe blogul nostru, atunci trimeteti-l pe adresa de email eseu43adm@gmail.com

Translator

luni, 24 septembrie 2012

PRIETENIE


…Prietenia – Relaţia dintre două sau mai multe persoane, bazată pe reciproc respectîncrederesinceritate
sinceritate atât de pură, încât nimic nu te împiedică întru a-ţi exprima, de la cele mai profunde şi fireşti sentimente, până la cele mai neînsemnate nimicuri.Dupa care, nu vom ramane cu propriul Ego zgâriat de lama ascutită a cuţitului numit – Sinceritate!
încredere profundă, de cele mai multe ori, cu rădăcini adânci, hrănite de timp şi de multitudinea situaţiilor pe care le-aţi depăşit împreună…Deci, cel mai de însemnătate aspect al unei prietenii este ca ea să reziste testului timpului. Şi aici, în viziunea mea, mai mare miciună decât faptul că “prietenul la nevoie se cunoaşte” nu există ! Consider că primul şi cel mai important test pe care îl poate trece o prietenie e situaţia când eşti fericit. Doar cel ce ţi-e prieten, în ciuda oricărui alt mit, va putea să se bucure pentru tine !
Cât despre respect, acesta se vede a fi , nici mai mult, nici mai puţin, decât nemărginit şi necondiţionat !
Aceastra e PRIETENIA !
Atunci când prizonier al propriilor temeri, te vezi prins în propria pânză de păianjen – Doar cel ce ţi-e prieten va găsi soluţia în locul tău!
Atunci când, asemeni unui peşte pe uscat, te zbaţi în agonia unui visator căruia i s-au tăiat aripile – Doar cel ce ţi-e prieten va putea sa ridice ancora si te va lăsa cu inima deschiă să înnoţi în larg!
Atunci când te scalzi în euforia unui neadevăr dulce, doar un prieten va strânge tot curajul între degetele unei singure mâini, iar cu alta mângâindu-te sfiit pe umăr, va găsi cuvintele potrivite pentru a te trezi la realitate într-un mod cât mai puţin dureros!

Apropiere înseamnă încredere. Încrederea înseamnă sinceritate. Sinceritatea înseamnă respect şi doar toate în ansamblu – înseamnă PRIETENIE ADEVĂRATĂ !

Apropo, oare de ce mai există termenul de “prietenie adevărată” , când defapt – dacă nu e “adevărată”, atunci deja nu e prietenie ?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu